Original UMF manuka med možete naručiti radnim danima od 09:00-17:00 sati na tel: +387 63 568 488

Manuka med

Manuka med koji ima oznaku UMF smatra se najljekovitijim i najzdravijim medom na svijetu. Biljka Manuka od koje se dobiva manuka med raste samo na Novom Zelandu. Bitno je znati da samo onaj Manuka med koji nosi oznaku UMF garantira originalnost meda, njegovo potvrđeno podrijetlo i laboratorijsko istraživanje. Pošto su se na tržištu pojavile razne zamjene za UMF manuka med, dužni smo vam skrenuti pozornost na činjenicu:
 
  • Da bi se manuka med mogao označiti sa UMF faktorom, mora imati prisustvo MGO-a (metylgloxal), DHA (dihydroxyacetone) i Leptosperina.
 
UMFMinimalan udio MGO-a (metilgloksal)
UMF5+83 mg/kg
UMF10+263 mg/kg
UMF15+514 mg/kg
UMF20+829 mg/kg
 
www.umf.org.nz/grading-system-explained
Pročitajte više...
 
Manuka med

Manuka drvo

Manuka je jedinstveno zimzeleno drvo sa tamnim gustim grančicama i malim šiljastim listovima koje raste nekultivirano na širim područjima Novog Zelanda. Cvate ljeti, a njegovi crveno-ružičasti cvjetovi, uz intenzivan miris, sadržavaju mnoge blagotovorne kemijske spojeve. Manuka biljka ima mnogo primjena, koristi se njezino drvo, piljevina, lišće, ulje te cvjetovi u razne svrhe.
Manuka med
Manuka med

Upotreba

Manuka med smatra se najzdravijim medom na svijetu, to je vrsta meda s najjačim protuupalnim djelovanjem. Pokazao je iznenadjujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima a upotrebljava se, između ostalog, i kod kožnih čireva, opeklina trećeg stupnja te za tegobe dišnih puteva. Manuka med ima snažan karakterističan okus, karakteriziran kao bogat i aromatičan te blago gorak.
Manuka med
Manuka med

Ljekovitost

UMF Manuka med mnogi smatraju superhranom! Koristi se za poboljšanje općeg zdravlja i energije organizma. Koristi se i kao dio apiterapije. Bitna činjenica je da nije svaki manuka med med identičan niti laboratorijski istražen. Samo onaj manuka med koji ima oznaku UMF jamči originalnost, kvalitetu i što je najvažnije, prisustvo ne-peroksidne aktivnosti
Manuka med
Manuka med

Što je UMF?

UMF je kratica za Unique Manuka Factor. UMF je zaštićeni znak kvalitete UMF Honey Association i mogu ga koristiti samo oni proizvođači manuka meda koji zadovoljavaju najstrože kriterije kvalitete, te se njihov med podvrgava znanstvenim istraživanjima i mjerenjima. Samo UMF oznaka Manuka meda jamči njegovu originalnost i provedeno laboratorijsko istraživanje.
Manuka med