Original UMF manuka med možete naručiti radnim danima od 09:00-17:00 sati na tel: +387 63 568 488
 
 

Osim oralno, UMF Manuka med možete koristiti i na koži

 
Manuka med

Manuka drvo

Manuka je jedinstveno zimzeleno drvo sa tamnim gustim grančicama i malim šiljastim listovima koje raste nekultivirano na širim područjima Novog Zelanda. Cvate ljeti, a njegovi crveno-ružičasti cvjetovi, uz intenzivan miris, sadržavaju mnoge blagotovorne kemijske spojeve. Manuka biljka ima mnogo primjena, koristi se njezino drvo, piljevina, lišće, ulje te cvjetovi u razne svrhe.
Manuka med
Manuka med

Upotreba

Manuka med smatra se najzdravijim medom na svijetu, to je vrsta meda s najjačim protuupalnim djelovanjem. Pokazao je iznenadjujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima a upotrebljava se, između ostalog, i kod kožnih čireva, opeklina trećeg stupnja te za tegobe dišnih puteva. Manuka med ima snažan karakterističan okus, karakteriziran kao bogat i aromatičan te blago gorak.
Manuka med
Manuka med

Ljekovitost

UMF Manuka med mnogi smatraju superhranom! Koristi se za poboljšanje općeg zdravlja i energije organizma. Koristi se i kao dio apiterapije. Bitna činjenica je da nije svaki manuka med med identičan niti laboratorijski istražen. Samo onaj manuka med koji ima oznaku UMF jamči originalnost, kvalitetu i što je najvažnije, prisustvo ne-peroksidne aktivnosti
Manuka med
Manuka med

Što je UMF?

UMF je kratica za Unique Manuka Factor. UMF je zaštićeni znak kvalitete UMF Honey Association i mogu ga koristiti samo oni proizvođači manuka meda koji zadovoljavaju najstrože kriterije kvalitete, te se njihov med podvrgava znanstvenim istraživanjima i mjerenjima. Samo UMF oznaka Manuka meda jamči njegovu originalnost i provedeno laboratorijsko istraživanje.
Manuka med

Pomaže kod opekotina, posjekotina, psorijaze, dermatitisa, ožiljaka, dekubitusa, raznih vrsta rana i ostalih zdravstvenih problema koji se pojavljuju na koži.

Postupak je sljedeći: tanki sloj Manuka meda nanese se na kožu i previje sterilnom gazom. Postupak se ponavlja svakih 24 sata.

Osim što ima velika antibakterijska i protuupalna svojstva, UMF Manuka med odlikuje se i iznimno brzim prodiranjem duboko u slojeve kože. Manuka med ima izrazita antifungalna antibakterijska svojstva.

Osim oralno, UMF Manuka med možete koristiti i na koži